Вчені довели шкоду сирих овочів

Вчені довели шкоду сирих овочів

Вчені з США довели, що сирі овочі шкідливі для організму людини, так як мають негативний вплив на мікрофлору кишечника. Висновки засновані на експериментах, проведених на лабораторних гризунах, а потім на людях.

Традиційно вважається, що різні овочеві салати є вкрай корисними. Дана точка зору, зазначають американські фахівці, потребує перегляду. Як доказ дослідники наводять наукові висновки, засновані на практиці.

До дослідів привернули добровольців, причому їх розділили на дві групи. Першим запропонували дієту, що складається виключно з сирих овочів, другі вживали термічно оброблені продукти. Після завершення експерименту вчені визначили, що сира капуста, буряк або морква знищують корисні мікроорганізми, які живуть в кишечнику.

Дані бактерії вкрай необхідні для безпечного і швидкого перетравлення з’їденої їжі, при цьому краще засвоюються вітаміни і підтримується імунітет. У волонтерів, які їли варені овочі, корисний ефект зафіксований на високому рівні.

Дієтологи радять готувати овочі на пару. Обжарка на сковороді допускається з мінімальною кількістю рослинного масла, можна також використовувати духовку. У страви рекомендується додавати цитрусові, наприклад, замість солі краще витиснути 1-2 часточки лимона.

Джерело

Схожі публікації