Веганський варіант популярної страви.
Інгредієнти:
Болгарський перець (червоний) 3 шт.
Гречка 120 г
Цибуля (червона) 2 шт.
Петрушка пучок
Фініки (великі) 3 шт.
Часник 1 зубчик
Горіхи (фісташки очищені смажені) 20 г
Горіхи (фундук смажений) 20 г
Олія (оливкова) 4 ст. л.
Оцет (винний червоний) 2 ст. л.
Цукор (коричневий) 1 ст. л.
Тмін ½ ч. Л.
Коріандр ½ ч. Л.
Сіль за смаком
Перець (чорний мелений) за смаком
Гречка 120 г
Цибуля (червона) 2 шт.
Петрушка пучок
Фініки (великі) 3 шт.
Часник 1 зубчик
Горіхи (фісташки очищені смажені) 20 г
Горіхи (фундук смажений) 20 г
Олія (оливкова) 4 ст. л.
Оцет (винний червоний) 2 ст. л.
Цукор (коричневий) 1 ст. л.
Тмін ½ ч. Л.
Коріандр ½ ч. Л.
Сіль за смаком
Перець (чорний мелений) за смаком
Процес приготування
Зваріть гречку звичайним способом.
Нагрійте 2 ст. л. оливкового масла в сковороді на середньому вогні.
Наріжте цибулю і обсмажте до м’якості протягом 5-7 хвилин.
Додайте подрібнений часник, кмин, коріандр і обсмажуйте ще хвилину.
Додайте цукор і готуйте 3 хвилини. Влийте оцет.
Додайте карамелізовану цибулю до гречки і добре перемішайте.
Додайте оливкову олію, подрібнені горіхи, фініки і половину петрушки. Посоліть і поперчіть.
Загорніть перці в фольгу цілком і запікайте в духовці протягом 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Зніміть фольгу з готових перців, обережно відріжте верхню частину і видаліть насіння. Заповніть гречкою.
Подавайте перці, прикрасивши свіжою петрушкою.
Нагрійте 2 ст. л. оливкового масла в сковороді на середньому вогні.
Наріжте цибулю і обсмажте до м’якості протягом 5-7 хвилин.
Додайте подрібнений часник, кмин, коріандр і обсмажуйте ще хвилину.
Додайте цукор і готуйте 3 хвилини. Влийте оцет.
Додайте карамелізовану цибулю до гречки і добре перемішайте.
Додайте оливкову олію, подрібнені горіхи, фініки і половину петрушки. Посоліть і поперчіть.
Загорніть перці в фольгу цілком і запікайте в духовці протягом 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Зніміть фольгу з готових перців, обережно відріжте верхню частину і видаліть насіння. Заповніть гречкою.
Подавайте перці, прикрасивши свіжою петрушкою.