Рагу з картоплею і яловичиною

Рагу з картоплею і яловичиною

Насичений смак страви не відміняє її калорійності — краще обмежуватися невеликими порціями.

Складові:
Яловичина (стейк) 1,5 кг
Картопля 500 г
Морква 2 шт.
Селера (стебло) 1 шт.
Цибуля (ріпчаста) 1 шт.
Часник 1 зубчик
Борошно ½ склянки
Олія (оливкова) 1 ст. л.
Розмарин (сушений) 2 ч. л.
Лавровий лист 1 шт.
Зелень для подачі
Спеції за смаком
Сіль за смаком

Процес приготування:

Яловичину вимийте, висушіть і наріжте шматочками по 4 см. Цибулю і часник подрібніть, моркву і селеру наріжте на дрібні кубики, картоплю — на великі.
У каструлі з товстим дном розігрійте ложку оливкової олії. Додайте м’ясо і обсмажте до утворення золотистої скоринки.
Викладіть в каструлю цибулю, моркву і селеру, перемішайте і обсмажте до готовності.
Додайте просіяне борошно і перемішайте.
Влийте склянку гарячої води, щоб покрити вміст каструлі. Тушкуйте рагу на середньому вогні під кришкою близько години. Вміст каструлі не повинен сильно кипіти.
Додайте картоплю, подрібнений часник, розмарин і лавровий лист. Посоліть і поперчіть за смаком. Тушкуйте рагу ще 15-20 хвилин.
Розкладіть страву по тарілках. Посипте дрібно нарізаною зеленню і подавайте до столу.

Схожі публікації