Суп-пюре з гарбузом і хурмою

Суп-пюре з гарбузом і хурмою

Гарячий ароматний суп доповнює солодкуватий смак хурми.

Складові:
Гарбуз 1 шт.
Хурма 2 шт.
Морква 2 шт.
Цибуля (ріпчаста) 1 шт.
Бульйон (курячий або овочевий) 4 склянки
Вино (сухе біле) ½ келиха
Олія (оливкова) 2 ст. л.
Оцет (винний) 1 ст. л.
Лавровий лист 1 шт.
Перець (чорний мелений) 1 за смаком
Сіль за смаком

Процес приготування

Очистіть і наріжте на кубики гарбуз, хурму і моркву.
У велику каструлю налийте оливкову олію. Обсмажте на ній дрібно нарізану цибулю близько 5 хвилин, поки вона не стане м’якою і напівпрозорою. Додайте нарізану моркву і лавровий лист і залиште ще на 5 хвилин.
Потім додайте в каструлю нарізаний гарбуз і готуйте страву 5-7 хвилин.
За бажанням додайте в каструлю вино і дайте йому випаруватись.
Влийте бульйон і доведіть суп до кипіння.
Додайте хурму, накрийте каструлю кришкою і готуйте суп 20 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким.
Видаліть лавровий лист. За допомогою блендера доведіть суп до стану пюре.
Розлийте по тарілках, збризніть винним оцтом, приправте і посоліть за смаком.

Джерело

Схожі публікації