СУП-ПЮРЕ З МОРКВИ

СУП-ПЮРЕ З МОРКВИ

Простий вегетаріанський суп з солодкуватим і злегка пікантним смаком.

Складові:

Морква 800 г

Бульйон (овочевий) 2,5 л

Лук (порей) 2 шт.

Масло (вершкове) 2 ст. л.

Мед 2 ч. Л.

Лавровий лист 1 шт.

Перець (чилі мелений) дрібка

Процес приготування:

Наріжте цибулю-порей слайсами, а морква (попередньо очистіть) — великими шматками.
Розтопити масло у великій каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю-порей і обсмажуйте його близько 3 хвилин, поки він не стане м’яким.
Додайте моркву, мед, лавровий лист і перець чилі (за бажанням). Готуйте пару хвилин.
Влийте бульйон, доведіть до кипіння бульйон і варіть ще 30 хвилин на повільному вогні. Приправте за смаком.
Змішайте суп блендером, поверніть на вогонь і ще раз доведіть до кипіння.
Розлийте по тарілках, за бажанням заправте грецьким йогуртом (або сметаною).

Джерело

Схожі публікації