Простий вегетаріанський суп з солодкуватим і злегка пікантним смаком.
Складові:
Морква 800 г
Бульйон (овочевий) 2,5 л
Лук (порей) 2 шт.
Масло (вершкове) 2 ст. л.
Мед 2 ч. Л.
Лавровий лист 1 шт.
Перець (чилі мелений) дрібка
Процес приготування:
Наріжте цибулю-порей слайсами, а морква (попередньо очистіть) — великими шматками.
Розтопити масло у великій каструлі на середньому вогні. Додайте цибулю-порей і обсмажуйте його близько 3 хвилин, поки він не стане м’яким.
Додайте моркву, мед, лавровий лист і перець чилі (за бажанням). Готуйте пару хвилин.
Влийте бульйон, доведіть до кипіння бульйон і варіть ще 30 хвилин на повільному вогні. Приправте за смаком.
Змішайте суп блендером, поверніть на вогонь і ще раз доведіть до кипіння.
Розлийте по тарілках, за бажанням заправте грецьким йогуртом (або сметаною).