ТОРТ «Шоколадний капрезе»

ТОРТ «Шоколадний капрезе»

Знаменитий торт «Капрезе» родом з неаполітанського острова Капрі, в честь якого і отримав свою назву. У його складі майже немає борошна — всього одна столова ложка.

Складові:
Мигдаль (мелений) 250 г
Цукор 200 г
Масло (вершкове) 150 г
Яйця 4 шт.
Шоколад (темний) 130 г
Шоколад (для глазурі) 60 г
Мигдаль (пелюстки) 50 г
Борошно 1 ст. л.
Порошок (пекарський) щіпка

Процес приготування:
Змішайте в кухонному комбайні темний шоколад, цукор і борошно з пекарським порошком.
Окремо збийте розм’якшене масло до пишності. Додайте в нього жовтки і мелений мигдаль.
Збийте білки з дрібкою солі до міцної піни.
Додайте ложку збитих білків в масло і акуратно перемішайте.
Додайте шоколад, перемішайте до отримання однорідної маси, після чого змішайте інші білки.
Змастіть маслом круглу форму і вилийте туди тісто. Випікайте протягом 50-60 хвилин при температурі 170-180 градусів.
Готовий торт повністю охолодіть і перекладіть на блюдо.
Розтопіть шоколад з 4 ст. л. води на бані.
Полийте торт розтопленим шоколадом, розрівняйте і посипте підсмаженими пелюстками мигдалю.

Джерело

Схожі публікації